Idag er jeg fortvila!

Jeg har nettopp vært og levert de to minste i barnehagen etter at de har hatt ferie i 5 uker. Barnehagen er nemlig stengt i hele juli, pluss at de har planleggingsdag første dagen etter ferien. Så omtrent 5 uker. Som de MÅ være borte fra barnehagen. Godt vi er to foreldre så vi kan ta noen uker hver, når SFO i tillegg har ferie en uke etter at barnehagen har starta....

I tillegg så har da lillegutt på 2 1/2 år begynt på stor avdeling. Han har jo bursdag på nyttårsaften, så de barna som er en måned yngre (eller en dag, om så skulle vært) får ett år til på småbarnsavdeling, noe som betyr at det blir lagt bedre tilrette for spesielle behov hos de små. Som feks å bruke bleier, og at de får sove når de trenger.

Nå har det seg sånn at vi har brukt denne sommeren på å prøve å få Kristoffer til å slutte med bleier, og at han ikke skal sove på dagen.

I forhold til bleiene, så er det nytteløst. Han kan være flink noen ganger når vi tar av bleia, og tisse "kontrollert" i en busk eller på do, men med en gang han begynner å leke, så går det i trusa, og han bryr seg ikke. Jeg synes det er et tegn på at han ikke er klar for å slutte med bleier. Så idag kom vi til barnehagen med bleier, våtservietter og zinksalve, og det er jo ikke noe de kan si noe på, for bruker han bleier, så bruker han bleier!

Så var det det med sovinga da. Jeg sa at vi ikke har klart å få han til å slutte å sove, han sovner som regel hver eneste dag, og vi klarer ikke å unngå det. Men i barnehagen får han ikke lov til å sove. De har ikke mulighet til at en av de kan være inne hos ham, så han kan hvile litt i sofaen eller noe. Så da kommer vi til å få hjem en gretten og uregjerlig gutt hver eneste dag... det er jo hyggelig å tenke på.
Enten det, eller så kommer han til å sovne ved bordet når de spiser, for det var det han pleide å få lov til når han var på småbarnavdelinga. Mammahjertet mitt griiiner!

Jeg har aldri vurdert å bytte barnehage før, men nå er det rett på grensa.
Ikke det, det er jo mulig at det går greit også, men det er bare det at de ikke hører på oss! Og de tar ikke hensyn til at en liten gutt har andre behov enn de som skal begynne på skolen om ett år.
Jeg er virkelig lei meg, og det var med tungt hjerte jeg gikk fra han i barnehagen idag.

9 kommentarer

Linn

06.aug.2010 kl.00:33

Jeg som trodde barnehagen skulle tilrettelegge for barnas individuelle behov, er det helt umulig at han kan sove paa den minste avdelinga om han saa trenger det? Her maa barnehagen gjoere en bedre jobb synes jeg.

Angaaende bleier, er det ikke uvanlig at guttene slutter litt seinere enn jentene, Catriona var 2 aar or 4 mnd da hun sluttet. Er han ikke klar, ja da er han ikke klar da. Ikke no aa si paa det. Lykke til Lise!

Kirsti

03.aug.2010 kl.21:48

Hvilken barnehage er dette???

Iselin

03.aug.2010 kl.17:35

Huff..håper det går bra, og sovner han så sovner han jo. Skal de vekke han da hver dag kanskje? Jeg hadde nok bytta barnehage. Ikke for at jeg synes det er så morsomt, men jeg har sett at det ikke er noe problem for ungene å begynne en ny plass. Dere får vurdere hvordan det går og se hva dere gjør. Lykke til. :)

elise i usa

03.aug.2010 kl.10:36

går vel bra :)

lisemor

03.aug.2010 kl.10:34

Kristin, takk skal du ha!

Dere andre, håper dere har rett!

Kristin

03.aug.2010 kl.10:33

Jøss, det skal jo ikke være sånn at barnehagen bestemmer at din 2,5-åring skal slutte med bleier og soving på dagtid, når han ikke er klar for det?!? Håper du finner ut av dette, lykke til :o)

charlotte georgsen

03.aug.2010 kl.10:28

alt ordner seg:D

Agnethe BLOGG VS BLOGG STEM ! !

03.aug.2010 kl.10:02

Det går nok så bra skal du se :)

Nettie-bli gjerne min venn :-)

03.aug.2010 kl.09:39

det kommer til å gå så bra så..kjenner jeg gruer meg til min skal i barnehage :-(

Skriv en ny kommentar

lisemor

lisemor

30, Kristiansand

Jeg blogger om det som skjer meg, lite og stort. Ikke så god med bilder, men tusen ord sier mer enn ett bilde, så dette er mer bloggen for de som liker å lese :-P Du kan følge meg og bloggen på Facebook, søk på Lisemors blogg! :)

Kategorier

Arkiv

hits