Stakkars pys :-P

Vi har en 5 år gammel hokatt, som jeg er glad i :-)
Jeg er nok den eneste i familien som er glad i ho, gubben min synes den er i veien, og ongan er redd for ho :-P

Hun er skikkelig nydelig, ser ut som en skogskatt, og hun er langhåret. Hun er rett og slett vakker, min Miss.
(oppkalt etter katten til Postmann Pat, siden Karoline (den gang 2 1/2 år), gikk rundt og kalte katten for Postpat...)

Men det ett aber med å ha langhåret katt, og i tillegg så masse barn og jobbgreier og viktige ting, for det blir til at katten ender nest nederst på prioriteringslista over hva man steller med (bilen er nederst, den ser ikke uuuut og lukter vondt :-P).
Og så er det jo sånn at de lange hårene har det med å floke seg når katten driver og ruller seg i sand og busker og kratt.
Og da må vi frem med saksa.
Som regel.
Bortsett fra denne ganga, da...

For denne ganga lot jeg det gå i overkant lenge før jeg orket ta den kampen (det er tross alt skarpe tenner og syyyylskarpe klør vi snakker om her!),og dermed var pelsen gått fra å være dottete (dvs full av "små" floker som kan klippes forholdsmessig lett av...) til å bli en to cm tykk, tovet, vinterkåpe rundt nederste del av katten
(hvis du ser for deg at katten er et menneske som går på to bein (bakbeina), så er det altså den delen fra rett under puppene og ned jeg snakker om).

Så jah...
Jeg prøvde meg med saksa, men det ble ikke særlig bra, da...
Jeg skvetter hver gang katten gir fra seg den minste lyd eller bevegelse, og da skvetter katten av at jeg skvetter, og da skvetter jeg jaffal, og DA skvetter katten og løper sin vei.
Og jeg løper ikke etter med saksa, da, for jeg er jo akkurat så klønete at jeg mest sannsynlig ville komme til å snuble i en eller annen leke eller sko eller gammel brødskalk som ligger på gulvet her, og så ville saksa automatisk (igjen grunnet mitt fabelaktige klumse-gen, som jeg må ha arvet av en hemmelig og totalt ukjent slektning langt tilbake) ha funnet veien til øyet mitt, eller kanskje klippet av et øre sånn at folk ville trodd at jeg het van Gogh,og så måtte jeg begynt å male bilder, og det hadde ikke gått så bra....

Hvor var jeg?

Stemmer, ja..
Jo, så saks var ikke et verdig verktøy i denne sammenheng, det måtte sterkere saker til, og dermed var det frem med gubbens barbermaskin, den som vi skreller av (nesten) alt håret til gubben og minsten med.
Først prøvde vi at jeg skulle holde pus og gubben skrelle, men så bare brakk han seg (?), så vi måtte bytte. Egentlig tror jeg bare han var litt flau for at han ikke skjønte at han måtte ta av den dingsen som gjør at man kan velge hvor mange mm langt håret skal være, og ikke skjønte at vi var ute etter å få av HELE vinterkåpa, ikke bare sy den om til sommerjakke.... Så da ble det altså sånn at gubben holdt, og jeg skrelte.
Og ja.. hva skal man si?
Vi var litt usikre når vi hadde fått vekk den kjipe kåpa, om vi kanskje bare skulle barbere opptil halsen,
så kanskje hun ville tro at hun var en hannløve?
Men hun er jo som katter flest, og dermed er det bare dumt av henne å gi henne ENDA høyere tanker om seg selv, for noe mer selvopphøyd enn en katt, skal man lete lenge etter!
(Jaffal noen minutter!)

Så da var det jaffal sånn det ble.
Og vi hadde trodd hun ville pile ut og avgårde når vi var ferdige, for så å aldri vise seg hos oss igjen (noe gubben ville vært meget fornøyd med...), men istedet var det såvidt vi fikk henne ut av verandadøra, jeg tror faktisk hun var redd for å bli mobbet av de andre kattene i nabolaget :-P Hun satt seg rett utenfor og slikket seg leeenge, hehehe...

Og nå går hun rundt med halvskrelt kropp, og et såret uttrykk i øynene...

Skulle gjerne tatt et bilde så dere fikk se henne, men hver gang jeg tar frem kamera, freser hun og løper og gjemmer seg....

10 kommentarer

Gro

08.sep.2010 kl.08:39

Harrligge fred. Jeg ler så jeg griner. Lisemor........ du er morsom!

lise

22.aug.2010 kl.23:06

Mamma: Nei??? :-P

mamma

22.aug.2010 kl.22:29

LISE DA! Husker du åssen det var da vi klipte håret ditt kort??????

kompa..

22.aug.2010 kl.21:09

holdt på å le meg skakk i hjel av innlegget ditt!ha ha..:)

Vi har også katt av typen veldig hårete,og jeg kjente meg selv meget godt igjen i alt du skreiv.Jeg har det med å danne meg litt vel syke bilder i hodet av ting folk skriver her,også sitter jeg gjerne alene med fullstendig latterkrampe:)he he..

lisemor

22.aug.2010 kl.20:56

Justin og Selena: Takk :-)

Ja, det hadde vært greit om de hadde et bedre forhold, men... ;-)

{ ✯ Chi ;** }

22.aug.2010 kl.20:54

Kjempe fin blogg :)

ingvild og dina!

22.aug.2010 kl.20:52

er ikke noe kattemenneske, men synes de er litt søte! :)

Justin Bieber & Selena Gomez

22.aug.2010 kl.20:50

Kjempefin blogg, stå på ;*

Bra skrevet :) dumt at ungene er redd den xD

Alltid hyggelig med kommentar tilbake !

lisemor

22.aug.2010 kl.20:49

Simona; det er liten sjans for det, du :-P Jeg synes det er hyggelig med kommentarer til innlegget, ikke sånne reklame-for-seg-sjøl-kommentarer ;-)

Simona

22.aug.2010 kl.20:47

Fin blogg! ;) - Håper du ser på min <33

Skriv en ny kommentar

lisemor

lisemor

30, Kristiansand

Jeg blogger om det som skjer meg, lite og stort. Ikke så god med bilder, men tusen ord sier mer enn ett bilde, så dette er mer bloggen for de som liker å lese :-P Du kan følge meg og bloggen på Facebook, søk på Lisemors blogg! :)

Kategorier

Arkiv

hits